Yüksek Riskli HPV Tipleri
Genital Siğil Çeşitleri İyileşenler Kurtulanlar
Düşük Riskli HPV Tipleri
Human Papilloma Virüs Blog

Erkeklerde HPV enfeksiyonu

Erkeklerde HPV enfeksiyonu

Erkeklerde HPV enfeksiyonu Dikkat çeken noktalar:

  • Amerikan Kanser Derneği’nin (ACS) çalışmalarına göre ABD’de yıllık yaklaşık 2.120 kişiye penis kanseri teşhisi ve yaklaşık 2.950 erkeğe anal/makat kanser teşhisi konulmaktadır.
  • Anal kanser riski, eşcinsel ve biseksüel erkeklerde, yalnızca kadınlarla cinsel ilişkiye giren erkeklere oranla yaklaşık 17 kat daha yüksektir. HIV (insan immün yetmezlik virüsü) olan erkeklerin de bu kanseri alma riskleri daha yüksektir.
  • Batılı toplumlarda hem erkeklerde hem kadınlarda, baş-boyun kanserlerinin yarıdan fazlası HPV ile ilişkilidir (özellikle dil kökü ve tonsil kanserleri).

Erkeklerde HPV enfeksiyonu belirtileri nelerdir?

150’den fazla HPV türü vardır. Yaklaşık 30’u genital enfeksiyonlarla ilişkilidir. Bu türler düşük veya yüksek riskli olabilir. Düşük riskli olan türlerin herhangi bir belirtisi olmayabilir. Yüksek riskli olanlar ise penis ve anüste hücresel değişimlere ve penil, anal ve oral (baş-boyun) kanserlerine neden olabilir.

HPV’li erkeklerin çoğunda enfeksiyon, herhangi bir şikayete yol açmadığı için kişiler enfeksiyonu olduğunu fark etmez.

Eğer geçmeyen bir enfeksiyon varsa, şu bölgelerde kanser riskiyle beraber genital siğiller de olabilir:

  • penis
  • skrotum
  • anüs
  • ayrıca ağız ve boğaz bölgesinde polipler (örneğin larengeal papillomlar)

Bu alanlarda anormal cilt değişiklikleri fark ederseniz, daha fazla değerlendirme için doktora görünün.

Erkeklerde HPV enfeksiyonu nasıl oluşur, nasıl bulaşır?

HPV hem erkeklerde hem de kadınlarda vajinal, anal, oral ilişki veya temas ile partnerler arasında bulaşır. Çoğu insan partnerine bu enfeksiyonu taşıdığının farkında olmaz çünkü her zaman bir belirtisi olmaz. Erkeklerde görülme oranı kadınlara göre daha azdır.

HPV, bu virüsü taşıyan kişilerle cinsel ilişkiye giren her erkeğe bulaşabilmekle birlikte, şu durumlar, bulaşma ve HPV ilişkili hastalıkların oluşma riskini artırmaktadır.

  • sünnetsiz erkekler
  • HIV veya organ nakli nedeniyle zayıf bağışıklık sistemi olan erkekler
  • eşcinsel ilişkiye giren erkekler

Erkeklerde HPV nasıl teşhis edilir?

Şu anda, erkeklerde HPV’yi saptamak için önerilen bir test bulunmamaktadır (kadınlarda ise Pap-smear ile alınan örnekte HPV-DNA bakılmaktadır).

HPV ile ilişkili belirti-bulgu olursa bunları doktorunuza bildirmeniz önemlidir; herhangi bir anormal cilt büyümesi veya penis, skrotal, anal veya boğaz bölgenizde değişiklikler gibi. Bunlar kanserin erken belirtileri olabilir. HPV’nin neden olduğu anal kanser riski yüksek olan eşcinsel ve biseksüel erkekler için anal Pap testleri uygulanabilir. Anal bir Pap testinde, doktor anüsteki hücreleri toplar ve daha sonra laboratuvarda anormallik var mı diye kontrol ettirir.

HPV virüsü, Genital Siğilerin Tedavisi İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

HPV bir vürüstür Lezyonları, siğil benzeri normal siğiller değildir. HPV virüsünü Negatif etmek gerekir. Normal siğil olmadığı için Yakmayla, Dondurmayla, Lazerle, Asit içerikli damlalar ve krem ile geçmez. Cildinizi tahriş ettiğiniz için çoğalarak yayılır.

HPV Virüsü Bilgi Paylaşım Forum ve Yorumları

  1. HPV viründen kurtulanların yorumları
  2. Genital siğillerden iyileşenlerin yorumları
  3. Ascus çıkanların sonuçları ve yorumları
  4. HPV virüsü genital siğiller için yapılan yorumlar
  5. Makat siğilinden kurtulanların yorumları
  6. Dilde siğilleri olanların yorumları
  7. Ağız içinde siğilleri olanların yorumları

Benzer Yazılar :..